Griezels in de verkoop

Geheel tegen mijn principes in, doe ik mijn Halloween-happystones in de verkoop. Een beetje vreemd misschien, want happystones zijn natuurlijk om weg te geven aan een willekeurige vinder.
Waarom ik ze dan nu ga verkopen? Niet omdat deze nou zo speciaal zijn, maar toch juist wel een beetje daarom.

Gevalletje ‘oeps’

Stenen ter ere van Día de los Muertos

Afgelopen week heb ik al een flink aantal Halloween-stenen verstopt voor de toevallige vinders. Net als een lading stenen ter ere van Día de los Muertos. Wat er zo speciaal is aan deze stenen? Ze geven licht in het donker. Het leek mij wel een leuk plan. De glow-in-the-dark-verf droogt transparant op. Nadat ik de stenen heb voorzien van wat lichtgevende details, lak ik ze nog een paar keer af, net als normaal. Het eindresultaat ziet er als een normale happystone uit, maar geeft in het donker een ‘spooky’ effect.

Vandaag kwam ik er tijdens mijn regenachtige middagwandeling achter, dat de stenen die ik eerder heb verstopt (en nog niet zijn gevonden), niet tegen regenwater kunnen. Oeps!
Het resultaat van regen op glow-in-the-darkverf is weinig florisant.

Niet naar buiten

Ik grapte van de week dat de vampieren-stenen niet in de zon mogen liggen, maar de ironie is: ze kunnen juist niet tegen regen. De verf slaat wit uit, en hoewel het erop lijkt dat het zich weer herstelt na een tijdje, ziet het er op het moment van vinden niet uit.

Ze mogen dus niet naar buiten. Ook de andere griezels niet, want alle Halloween-stenen zijn voorzien van glow-in-the-dark-verf. En wat nu?

Even overwoog ik om ze allemaal in City Plaza Nieuwegein te verstoppen, maar wat als een vinder hem verder laat zwerven? Zonde van mijn inspanning als de steen er na een dag in de regen onooglijk uitziet. Dan weggeven? Dat wordt nog lastig, want wie heeft er het meeste recht op? Ik weet dat er liefhebbers zijn.

In de verkoop

Mijn zakelijk instinct is doorgaans ondermaats ontwikkeld, maar toch heb ik vrij snel de knoop doorgehakt: ik ga ze verkopen. De redenen zijn divers. De belangrijkste reden is – wie had dat gedacht – een commerciële.

Iedere steen is met veel liefde en tijd gemaakt. Ik verstop ze met altijd met plezier. De gedachte er iemand blij mee te maken is al genoeg om er lol aan te beleven. Maar eerlijk is eerlijk: het is niet geheel belangeloos. Met name de stenen die door ‘vreemden’ worden gevonden, zijn voor mij een handig reclamemiddel, die als een olievlek werkt. Zeker als de persoon in kwestie de steen op sociale media deelt, inclusief de achterkant met daarop mijn contactgegevens.

Zeker 30% van de de door mij verstopte stenen, leveren (soms meerdere) nieuwe klanten op. Dat is een heel fijne manier van reclame maken. Maar je begrijpt, als ik mijn stenen weggeef aan mensen die mij al kennen, dan is de kans op nieuwe klandizie niet zo groot. Mede daarom heb ik besloten om de stenen te verkopen en niet weg te geven, zodat de vele uren arbeid zich toch nog een beetje uitlonen.

De verkoop

De griezels in de verkoop

De verkoop werkt als volgt:

Bestellen kan enkel via mail, zodat ik overzicht kan houden wie er als eerste reageert, mochten er meerdere gegadigden zijn voor een specifieke horrorheld. In de mail geef je aan welke steen je wilt, als je niet weet hoe de afgebeelde figuur heet, dan volstaat een omschrijving ook wel. Wil je een duidelijke close-up-foto van een specifiek figuur, mail me daar gerust over, of kijk op Instagram.

Hieronder een overzicht van de beschikbare stenen met prijzen. Als deze is verkocht, vermeld ik het in de tabel.

De eerste zeven bestellers krijgen er indien gewenst een gratis glow-in-the-dark Dia-de-Los-Muertos-steen bij!

FILMHORRORFIGUURPRIJS
The ExorcistRegan MacNeil (Linda Blair)€10,00
ChuckyChucky€10,00
ItPennywise (Bill Skarsgård)€10,00
A Nightmare on Elm StreetFreddy Krueger (Robert Englund)€10,00
Dark ShadowsBarnabas Collins (Johnny Depp)€10,00
A Nightmare Before ChristmasJack Skellington€10,00
FrankensteinFrankenstein’s Monster (Boris Karloff)€10,00
The ShiningJack Torrance (Jack Nicholson)€7,50
DraculaCount Dracula (Christopher Lee)€7,50
The GremlinsGremlin€7,50
The RingSamara Morgan (Daveigh Chase)€7,50
Nosferatu – Phantom der NachtGraf Orlok Nosferatu (Klaus Kinski)€7,50
HellraiserPinhead (Doug Bradley)€7,50
CrittersCritter€5,00
The Texas Chainsaw MassacreLeatherface (Gunnar Hansen)€5,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *