Fauna

Vlinders

Spinnen en insecten

Kuddedieren

Vogels

Huisdieren

Wat kan ik voor jou betekenen met dierenfotografie?

Ben je op zoek naar dierenfoto’s, omdat je je eigen blog of website wilt ondersteunen met beeldmateriaal? Heb je foto’s nodig voor een tijdschriftartikel of bijvoorbeeld als les-/documentairemateriaal? Misschien heb je het zelf geprobeerd, maar viel het resultaat tegen?

Dierenfotografie vergt de nodige handigheid, want dieren staan zelden geduldig te poseren. Voor mij is dat is juist zo’n leuke uitdaging, waar ik veel plezier aan beleef. Het kost soms veel tijd en geduld om het gedrag van de dieren te observeren, maar omdat ik er de tijd voor neemt herken ik vanzelf de gedragspatronen. Net als bij het fotograferen van mensen is het vaak een kwestie van veel foto’s schieten, waardoor de uitkomst vaak heel verrassend is.

Het liefst trek ik de natuur in, als het gaat om dierenfotografie, omdat het vastleggen in de natuurlijke omgeving toch het meest bijzonder is. Maar ook foto’s van dieren in de dierentuin of kinderboerderij is mogelijk, en geeft daarbij een grotere slagingskans, omdat de dieren minder snel wegvluchten.

Dierenfotografie, dus ook jouw huisdier kan op de foto

Natuurlijk zijn huisdieren ook bijzonder leuk om vast te leggen. Met name huisdierenfotografie lijkt erg op portretfotografie, omdat ik net iets anders neer wilt zetten dan de alledaagse dierenfoto’s. Ik wil graag dat de ziel, het gedrag en het karakter van je dierlijke huisgenoot goed vastleggen. Dit vergt creativiteit, vooral omdat de natuurlijke omgeving van een huisdier (meestal de woonkamer) vaak afleidt op de foto.

Persoonlijk hou ik niet van strakke, eentonige achtergronden. Ik zal dus niet gaan slepen met doeken en rollen karton, maar proberen je huisdier op zijn of haar gemak te houden in de eigen omgeving.

Op zoek naar een betaalbare dierenfotograaf?

Herken je in mijn omschrijving het soort foto dat je zoekt? Wil je geen hoge tarieven betalen? Als hobbyfotograaf ga ik graag voor jou aan de slag tegen een heel betaalbaar tarief, gewoon omdat ik het leuk vind om te doen. Neem gerust vrijblijvend contact op en dan kijk ik wat ik voor jou kan betekenen.