Wil je mooie natuurfoto’s voor eigen gebruik, maar je hebt zelf geen tijd of goede camera? Of wil je je huisdier op de foto hebben? Mail me voor de mogelijkheden of klik op onderstaande button voor meer informatie.

NATUURFOTOGRAFIE

Kroondomeinen - 2017 natuurfotografie

De natuur met al haar diversiteit en verrassingen, is veruit mijn meest favoriete onderwerp om te fotograferen. De veelzijdigheid van natuurfotografie is grenzeloos. De grilligheid en onvoorspelbaarheid van de omstandigheden zijn een permanente uitdaging.

Voor het gemak heb ik dit thema onderverdeeld in subthema’s, te weten: fauna, flora, landschappen en macrofotografie.

TIPS BIJ NATUURFOTOGRAFIE

Er is geen samenvattend, kort lijstje met tips als het gaat om natuurfotografie. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Kies je voor landschappen, of juist macrofotografie? Of trek je de natuur in om dieren te fotograferen? Wat zijn de weersomstandigheden? Welke objectieven gebruik je? Teveel specialisaties en afwijkende omstandigheden om zo even een alomvattend advies te geven, maar een paar overlappende tips zijn er wel:

  1. Als je geen zin hebt om objectieven te verwisselen, bedenk dan goed van te voren wat voor een soort foto’s je wilt maken en pas je lenskeuze daar op aan, dit voorkomt teleurstelling (ik spreek uit ervaring)
  2. Laat je niet afschrikken door weersomstandigheden, alle weertypes hebben zo hun charmes. Mijn favoriet bij landschapsfotografie is lichte nevel/mist in de vroege ochtend, bij macrofotografie heb ik graag zonlicht
  3. Laat je verrassen door de natuur en laat je niet afschrikken door het feit dat alles al een keer gefotografeerd is

Tot slot: ik heb een aantal blogs met fotografeertips, met name geschikt voor hobby- en amateurfotografen. Veel lees- en fotografeerplezier.