Natuur

Kroondomeinen - 2017 natuurfotografie

Natuurfotografie

De natuur met al haar diversiteit en verrassingen, is veruit mijn meest favoriete onderwerp om te fotograferen. De veelzijdigheid van natuurfotografie is grenzeloos, de grilligheid en onvoorspelbaarheid van de omstandigheden een permanente uitdaging.

Voor het gemak heb ik dit thema onderverdeeld in subthema’s, te weten: fauna, flora, landschappen en macrofotografie. Maar eigenlijk zou ik het nog verder moeten onderverdelen, aangezien ik spinnetjes en vlinders eigenlijk niet tussen de katten zou moeten plaatsen.

Tips bij natuurfotografie

Er is geen samenvattend, kort lijstje met tips als het gaat om natuurfotografie. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Kies je voor landschappen, of juist macrofotografie? Of trek je de natuur in om dieren te fotograferen? Wat zijn de weersomstandigheden? Welke objectieven gebruik je? Teveel specialisaties en afwijkende omstandigheden om zo even een alomvattend advies te geven, maar een paar overlappende tips zijn er wel:

  1. Als je geen zin hebt om objectieven te verwisselen, bedenk dan goed van te voren wat voor een soort foto’s je wilt maken en pas je lenskeuze daar op aan, dit voorkomt teleurstelling (ik spreek uit ervaring)
  2. Laat je niet afschrikken door weersomstandigheden, alle weertypes hebben zo hun charmes. Mijn favoriet bij landschapsfotografie is lichte nevel/mist in de vroege ochtend, bij macrofotografie heb ik graag zonlicht
  3. Laat je verrassen door de natuur en laat je niet afschrikken door het feit dat alles al een keer gefotografeerd is

Tot slot: In mijn blog geef ik ook regelmatig fotografeertips, met name geschikt voor hobby- en amateurfotografen. Veel lees- en fotografeerplezier.

Wat kan ik nog meer voor jou betekenen?

Ben je op zoek naar natuurfoto’s, voor je eigen blog, website, of bijvoorbeeld als les-/documentairemateriaal? Ik ga graag voor jou aan de slag. Neem gerust vrijblijvend contact op en dan kijk ik wat ik voor jou kan betekenen.