Over Yukiko

De naam

kleine Yukiko

Kleine Yukiko

Yukiko: voor wie zich afvraagt waar die vreemde websitetitel vandaan komt: het is mijn voornaam. Yukiko is een Japanse naam en betekent onder andere sneeuwkind/ kind van geluk. Hoewel ik zeker Aziatische genen heb, leidt niets daarvan richting Japan. Voluit heet ik Yukiko Spaan (Pesik).

Yukiko’s levensloop in het kort

Yukiko baby

Hier was ik twee weken oud

In december 1975 zag ik voor het eerst daglicht – voor zover baby’s dat helder kunnen zien althans. Na een paar jaar in het zuiden des lands te hebben vertoefd, verhuisde ik met mijn broer en ouders naar Apeldoorn, alwaar ik opgroeide en de HAVO voltooide.

Yukiko bij de marine

Met een strenge marineblik vaarde ik mijn eerste haven binnen

Eenmaal klaar met de HAVO besloot ik om een paar jaar  te gaan varen bij de Koninklijke Marine, waardoor Den Helder mijn thuisbasis werd. Dat was een bijzondere tijd waarin ik enerzijds niet kon aarden (en dat lag niet aan het feit dat ik me vooral op het water bevond), maar anderzijds ook fantastische ervaringen opdeed.

In 1996 werd ik voor het eerst moeder; dat werd ik daarna nog een paar keer, zodoende heb ik nu vijf kinderen. Na een paar jaar fulltime moederschap besloot ik tevens ZZP-er/tekstschrijfster te worden, om uiteindelijk weer fulltime moeder te zijn. Een tijdsspanne van 15 jaar, die zich in het oosten van het land voltrok. Inmiddels mag ik mijzelf sinds augustus 2018 Nieuwegeinse noemen.

Yukiko heden ten dage

Het liefst houd ik mij bezig met tekenen/schilderen, schrijven (als vaste communicatiemedewerker voor Vrijwilligershuis Nieuwegein, Samen Duurzaam Nieuwegein en daarnaast een eigen blog) en natuurlijk hobbyfotografie.

Mijn tekenwerk staat in mijn portfolio’s op materiaalgebruik gerangschikt en er verschijnt regelmatig een illustratie in mijn blog. Al het gebruikte fotomateriaal op deze website is van eigen hand (een enkele uitzondering daargelaten, dat staat dan vermeld bij de foto, zoals hieronder). Meer foto’s staan in mijn op thema gesorteerde portfolio’s. Deze portfolio’s zijn eenvoudig via het menu te vinden.

Yukiko maakt een foto

Eén van mijn drie favoriete bezigheden: fotografie – foto ©Arno

Meer weten?

instagramWil je meer weten? Dat kan, als je mijn blog leest (en dan met name deze “over Yukiko” tag voor een stukje inzage in mijn leven).

Nog steeds nieuwsgierig? Je hoeft geen detective in te huren: dit persoonlijke instagramaccount weerspiegelt met smartphone-foto’s op visuele wijze mijn persoonlijke belevingen. Hier vind je alles wat mij positief prikkelt, opvalt en bezighoudt, op wat voor een manier dan ook (en is dus een ander account dan mijn fotografie-instagramaccount).