De moord en de onschuld

Niets is zo saai als de dromen van een ander aanhoren. Ik heb bijna iedere nacht bizarre dromen, die ik ook nog eens onthoud. In de hoop lucide dromen te ontwikkelen, heb ik ze wel eens bijgehouden in een schriftje. Toch rep ik er verder zelden over.

Die van afgelopen nacht overtreft echter alles wat ik ooit heb gedroomd. Het was zo bizar, dat moet ik gewoon met jullie delen. Hiervoor alvast mijn excuses, al kun je er natuurlijk gewoon voor kiezen om niet verder te lezen.

Nachtmerrie

In deze droom, of eigenlijk regelrechte nachtmerrie, vermoordde ik meerdere mensen, zelfs jonge kinderen. En alsof dat nog niet ontstellend genoeg is: mijn eigen kind stond gebiologeerd toe te kijken alsof ik hem leerde punniken. Mijn moordwapen was een soort staafmixer die ik in mijn slachtoffers stak, terwijl ze nog bij kennis waren.

De scherpe, roterende messen, sneden door schedels en botten heen alsof het boter was. Na de zoveelste moord waren de snijvlakken echter bot geworden, waardoor ik de laatste gedupeerde enkel licht verwondde. Het slachtoffer, een kind nog, riep giechelend en met een brutale blik in zijn ogen, dat het slechts een beetje kietelde, waardoor ik me blijkbaar bewust werd van hetgeen waar ik mee bezig was.

Berouw

Tegen mijn zoon sprak ik vol berouw de wijze woorden: “zo is het wel welletjes geweest.” Ik begon op te ruimen en veegde de bloedige brij met mijn onderarmen van de metalen tafel, waarop de moorden waren gepleegd.
“Dit is niet voor herhaling vatbaar,” vervolgde ik, het gebeurde analyserend: “en eigenlijk was dit ook niet voor jouw ogen bedoeld, dit mag je later zelf nooit doen hoor!”

Terwijl ik naar mijn besmeurde armen en kleren keek, wilde ik maar één ding: wakker worden. Daar ben ik namelijk wel goed in: beseffen dat het een nachtmerrie is en mezelf vervolgens wakker maken.

Baby

Eenmaal ontwaakt, was ik rijp voor een tiendaagse retraite inclusief traumatherapie. Angstig om de massacre al slapend voort te zetten, besloot ik stellig dat ik over wat anders verder zou dromen, want nog een keer zo’n massamoord met bijbehorende smerigheid, zag ik niet zitten.

Het lukte: ik droomde dat ik een lief klein baby’tje kreeg, met zwarte haartjes en mooie, regelmatige gelaatstrekken. Dat ik de baby vanuit het ziekenhuis in een sporttas vervoerde en een verpleegster het een goed idee had gevonden om hem strak in huishoudfolie te wikkelen, was misschien wat twijfelachtig. Maar eenmaal thuis had het wurmpje gewoon kleertjes aan en was ik een brok toegewijde moederliefde.

De grootste schrik kwam toen ik bedacht dat we helemaal geen luiers of aankleedkussen in huis had. Ook in mijn droom was de lockdown van kracht. Met die luiers zou het wel goed komen, maar hoe kwam ik snel aan een aankleedkussen? Mijn vriend dacht dat het sowieso onzin was om dat aan te schaffen. Wat ik daarvan vond, weet ik niet meer, want ik werd wakker.

Betekenis

Nog voor ik ging douchen, zocht ik de betekenis van de dromen op. Niet dat ik daar normaliter veel waarde aan hecht, maar ik was nu wel nieuwsgierig naar waar mijn vredelievende ziel zulke gruwelen vandaan zou kunnen halen.

Dromen over het begaan van een moord en het creëren van een bloedbad, duiden op veel onderdrukte woede of niet lekker in mijn vel zitten. Afgezien van enige ingehouden ergernis over het thuisonderwijs, geloof ik niet dat ik ergens boos over ben. Maar gezien de enorme hoeveelheden bloed, lijkt het in mijn onderbewustzijn toch wel te borrelen van razernij. Het kan ook duiden op het beëindigen van een oude denkwijze. Dat zou meer kunnen kloppen. Mijn huidige onderneming pak ik heel anders aan dan de vorige, die veel meer was toegespitst op het verdienen van geld en minder op plezier hebben in het werk dat ik doe.

De blender/staafmixer staat voor het vermogen om verschillende ideeën tot een harmonieus geheel te mengen. Ook dat zou betrekking kunnen hebben op mijn huidige onderneming.

Onschuldig

Het lijkt er dus niet op dat in mij vannacht een bloeddorstig monster is ontwaakt, ik ben waarschijnlijk teveel bezig met mijn werk. Bovendien droomde ik in de tweede helft van de nacht over een baby. Dat ik mijn baby een schone luier wilde geven, staat voor de liefdevolle aandacht voor een nieuw project, idee of plan.

Belangrijker: het dromen over een baby in het algemeen staat voor onschuld. Dus wat je hierboven ook gelezen denkt te hebben… ik ben onschuldig!

2 reacties op “De moord en de onschuld”

  1. mack schreef:

    Ik schoot wel in de lach. Ik denk er verder niks van, meestal droom ik warriger dan dit. Ik zou bijvoorbeeld die zooi niet opruimen. Was ik onder degenen die tot pulp gemixt werden?

    1. Yukiko schreef:

      Nee, voor zover ik weet, heb ik je nog niet veranderd in puree. Ik voer je eetbare bloemen, werp bankjes voor je voeten of hang haren in je koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *