Oefentherapie

Bijna vijf weken geleden werd ik geopereerd aan een triggerfinger. Een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving, met zoals voorspeld een relatief lange nasleep. In het ziekenhuis werd me meermaals verzekerd dat het herstel minimaal zes weken duurt en dat zes maanden ook niet ongewoon is. Ik dacht nog “dat zullen we wel eens zien”. Het lijkt er echter op dat ik die zes weken zeker ga halen.

Hitte als dwarsligger

Ik denk dat het voornamelijk de aanhoudende hitte is, die het herstel vertraagt – hoewel er van vertraging nog helemaal geen sprake is, dat is alleen in mijn beleving zo. Vandaag (voor de statistieken: 26 augustus 2022) is het voor het eerst sinds tijden wat koeler en dat komt de beweeglijkheid direct ten goede. Tot nu was het echt behelpen met een opgezwollen vinger en dik, pijnlijk littekenweefsel. Dat zal voor een groot deel vocht zijn geweest dat zich geen uitweg vond langs het beurse weefsel. 

De eerste happystone sinds weken: Olivia Newton John

Van de fysiotherapeut kreeg ik een aantal oefeningen opgedragen, die door het opgehoopte vocht bijna niet te doen waren. Ook tekenen ging tot voor kort moeizaam. Pas deze week ben ik begonnen met het maken van een beschilderde steen in opdracht. Waar ik normaal een paar uur over doe, ben ik nu al dagenlang bezig. Een ideale les in geduld, voor zowel mijzelf als de opdrachtgeefster.

Het tekenen gaat iedere dag beter. De meeste winst is nog te behalen op de fijne motoriek. Het gaat inmiddels zo goed, dat ik ook (in etappes) de eerste happystone weer heb gemaakt: mijn onlangs overleden jeugdidool Olivia Newton John heeft de eer om op ‘de eerste steen sinds weken’ te belanden.

Oefentherapie

Al die tijd die ik voorheen besteedde aan tekenen, heeft nu vooral gezeten in het samen met mijn jongste zoon al popcorn etend bingewatchen van de geweldige serie “the Discovery of Witches”. Ik voel een nieuwe happystone-reeks aankomen voor diens cast. Ook zijn we begonnen aan het (opnieuw) bekijken van alle Marvel-films, ditmaal in chronologische volgorde. Leuk hoor dat bankhangen, voor een tijdje althans; de onbedwingbare drang om te creëren begint inmiddels steeds harder te schreeuwen om aandacht.

Via een vriendin ontdekte ik het knopen van sieraden. Ik heb een voorliefde voor stenen (ja echt!) en mineralen. Niet alleen om te beschilderen dus; ook als sieraad. Tot nu toe bungelden ze aan een eenvoudig lederen of katoenen koord rond mijn nek. Nu knoop ik er hele en halve weitasknopen en kraaltjes omheen en je hebt ineens een uniek kleinood.

Het begon met één enkel exemplaar. Al knopend ontdekte ik dat het een ideale oefening is voor mijn geblesseerde vinger/hand. De knoopbewegingen stimuleren de bloedsomloop en maken de stramme spieren weer soepel. Oftewel: een ideale oefentherapie, met nog eens leuk resultaat ook.

Peiling

Al meermaals is mij geadviseerd om deze kettingen te verkopen via mijn website. Een leuk idee dat ook al door mijn eigen hoofd is geschoten en waarbij ik van de gedachte alleen al enthousiast word. Het zit echter praktisch gezien vol mitsen en maren. Om te beginnen weet ik niet hoe rendabel het is. Als je de arbeidstijd omrekent naar uurloon, worden het wel erg kostbare sieraden. Daarnaast is veelzijdigheid echt heel leuk en afwisselend, maar ik wil ook weer geen ongeleid projectiel worden. Ik ben als ZZP-er al tekstschrijver én kunstenaar. Sinds deze week ben ik daarnaast ook voor acht uur per week administratief medewerker op de voormalige basisschool van mijn zoon. Ik wil voorkomen dat ik verstrikt raak in tientallen diensten met bijgevolg wekenlange wachttijden.

Toch wil ik de suggestie niet helemaal van de hand wijzen. Omdenken is helemaal anno 21e eeuw en mogelijkheden zien in plaats van moeilijkheden is het nieuwe piekeren. Het plezier en de ontspanning van het maken is mij meer waard dan financiële winst. En zolang ik nog moet herstellen en daardoor minder kan tekenen, is het wellicht leuk ‘voor erbij’. Tijd dus voor een peiling.

Slechts twee vragen voor jullie:

  • Is er onder jullie interesse in een dergelijk sieraad, of zou je dit iemand cadeau doen?
  • Wat zou je als koper – rekening houdend met de materiaalkosten en de kosten van het mineraal/ de edelsteen naar keuze – een redelijk bedrag vinden? 

Mocht er voldoende interesse zijn, dan is het op zijn minst een overweging waard. Een antwoord op deze vragen mag hieronder, of op Facebook. Ik ben benieuwd!

Een reactie op “Oefentherapie”

  1. Marion schreef:

    Ik zou iemand wel zo’n sieraad willen geven, mits steen kleur uitgekozen zou kunnen worden. Prijs vind ik moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *