Waarom ik (voorlopig) geen happystones meer laat zwerven

LET OP: Dit blog is geschreven in voorjaar 2023, inmiddels zwerven er weer stenen!

Regelmatig krijg ik de vraag of het wel goed gaat me. Men ziet de laatste tijd immers niet of nauwelijks nieuwe happystones van mijn hand. Blijkbaar staat de kwantiteit gelijk aan mijn gemoedstoestand. Op zich geen gekke gedachte natuurlijk en de bezorgdheid is vriendelijk. Gelukkig is de oorzaak van de afgenomen productie niet van zorgwekkende aard.

Nieuw huis

Als het gaat om wonen, heb ik bijna alle hoeken van Nederland gezien. Geboren in Noord-Brabant, opgegroeid in Gelderland, verhuisd naar Noord-Holland, toen naar Overijssel (op de grens van Drenthe) en nu woon ik alweer een paar jaar in de provincie Utrecht. Kortom, met tien keer (inclusief verkassen binnen dezelfde woonplaats) van huis veranderen is het begrip ‘verhuizen’ mij niet vreemd.

Daar ergens staat ons nieuwe huis! – foto E. Pesik

Afgelopen vrijdag hebben we onze handtekeningen gezet onder een koopcontract van wederom een nieuwe woning. Ik hoop ergens wel een beetje dat ‘verhuizing nummer 11’ de laatste is. Buiten het feit dat ik wel eens een keer genoeg heb van spullen inpakken en opnieuw beginnen, is dit een verhuizing met wat meer gevolgen, aangezien ik ook een bedrijf aan huis heb.

Het zal dan misschien ook slecht nieuws zijn voor klanten die gewend zijn om op de fiets te komen. Menig klant, die het bord zag dat de verkoop van mijn huidige huis aankondigde, uitte dan ook lichte bezorgdheid over onze recente verhuisplannen. Het goede nieuws is echter dat ik niet heel ver van Nieuwegein ga wonen (en wel in buurstadje Houten) en dat ik ook heus nog wel regelmatig in Nieuwegein blijf komen.

Nieuwe plannen

Er komen tezamen met de verhuizing een boel ‘upgrades’ en nieuwe plannen. Ook op zakelijk vlak. Fijn voor mij is dat ik straks niet langer vanuit de woonkamer hoef te werken, zoals nu nog het geval is. Want… rapapa rapapa… ik krijg straks mijn langgewenste, eigen atelier. Heerlijk ongestoord kunnen tekenen en schilderen (en ook schrijven), ik kijk er zo naar uit!

Een eigen atelier in de maak – foto: E. Pesik

Daarnaast ga ik (weer) fulltime als ZZP-er aan de slag (sinds augustus 2022 werk ik 8 uur per week in loondienst, maar dat gaat met de verhuizing stoppen). Dus ik heb niet alleen méér ruimte om nieuwe dingen te gaan maken, maar ook meer tijd. Tot slot start ik na de verhuizing met een opleiding en wellicht volgen er meer in dezelfde categorie. Deze opleiding heeft te maken met nieuwe toekomstplannen die ik heb, daarover later meer.

Geen happystones

Onderdeel van grootscheepse verbouwing – Foto: E. Pesik

Kortom: een boel hectische veranderingen. Maar wel een heleboel leuke. Afgelopen periode moesten we veel regelen, keuzes maken en knopen doorhakken. Voor nu staat het leven vooral in het teken van een grootscheepse verbouwing, spullen uitzoeken en inpakken, zodat we medio juli kunnen neerstrijken op een geweldige plek.

Hoe leuk ook allemaal; het zijn drukke tijden. En dat is echt de enige reden dat ik (bijna) geen happystones meer laat zwerven. Ik heb simpelweg geen tijd om hobbymatig te kliederen op stenen. En binnenkort verdwijnen veel materialen in verhuisdozen. Het komt wel weer; inspiratie is er genoeg en die loopt niet weg.

Hoewel ik wel al enige tijd speel met de gedachte om me meer op andere kunstopdrachten te gaan richten, blijf ik na de verhuizing stenen versieren, ook in opdracht. Ik beleef er veel te veel plezier aan (en vooral ook aan het verspreiden van de stenen) om er definitief mee te stoppen. Er gaan dus vanzelf weer zwerfstenen op pad in Houten, Nieuwegein en Utrecht (maar ook op zoveel mogelijk andere plekken).

Huishoudelijke mededelingen

Nieuw adres
Voor klanten van ‘yukiko.nl’ betekent de verhuizing dat er medio deze zomer een nieuw (afhaal)adres is. Niet langer in Nieuwegein, maar in Houten. Deze klanten krijgen de adresgegevens vanzelf van mij te horen wanneer dat nodig is. Heb je tussentijds vragen? Mail mij gerust.

Gesloten
Vanwege de verhuizing en zomervakantieperiode, ben ik dit jaar wat langer dicht in de zomer, en wel van zaterdag 1 juli t/m zondag 20 augustus 2023.

6 reacties op “Waarom ik (voorlopig) geen happystones meer laat zwerven”

 1. Niek Wolters schreef:

  Hartstikke leuk en fijn voor jullie! Heel veel plezier in de mooie stek, dat het maar een creatieve broedplaats mag worden. Gezien jouw kwaliteiten komt dat zeker goed!

  1. Yukiko schreef:

   Dankjewel Niek!

 2. Christel schreef:

  Je vertelde in december tijdens onze wandeling al over de verhuisplannen naar Houten. Mooi dat dit doorgaat! Veel succes met alle voorbereidingen, ik blijf je volgen op social media. Groetjes Christel

  1. Yukiko schreef:

   Ja dat klopt, jij was één van de eersten die hoorde van mogelijkheid. Inmiddels zijn we weer een heel stuk verder.

 3. Hennie Slagmolen schreef:

  Wat een grote stap in deze tijd, maar wel een hele mooie. Je eigen plekje waar je creativiteit nog meer tot zijn recht zal komen, in een mooie omgeving. Met nog meer ruimte voor ontwikkeling op meerdere vlakken. Heel veel succes met alles waar je voor wil gaan.

  1. Yukiko schreef:

   Dankjewel, dat komt wel goed! We houden contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *