TEKENINGEN

EEN TEKENING OP MAAT

Ik maak veel tekeningen met pastelpotlood. Vooral huisdieren zijn daar geschikt voor, zoals deze kater.
Henkie de kater getekend met pastelpotloden

Hoewel ik van mening ben dat iedereen kan leren tekenen, is tekenaar of illustrator zijn wel een vak apart. Hierbij is een artistiek en creatief gen onmisbaar voor een uniek resultaat. Ik ben zo vrij te menen dat gen te bezitten.

Ik deel mijn aanleg en technieken graag met jou in de vorm van tekeningen op maat. Oftewel: volledig afgestemd op jouw wensen op diverse ondergronden. Ben je op zoek naar iemand die op originele wijze jouw trouwe viervoeter, zingende parkiet of koddige cavia vastlegt? Wil je graag een uniek portret van jouw prachtige bloedjes of levensgezel? Of zoek je illustraties voor jouw geesteskind in de maak? Lees dan vooral verder, of mail me als je meer gerichte informatie wilt.

Tekeningen voor jou worden geboren uit een mix van jouw wensen, mijn interpretatie, goede communicatie, kwaliteitsmaterialen en tekentalent.

WAT TEKEN IK ZOAL?

Je favoriete afbeelding op steen

Eigenlijk sluit ik niets uit, ik maak allerlei soorten tekeningen en schilderingen. Ik vind veel leuk en beheers de meest bekende materialen. Op mijn website vind je veel voorbeelden van pentekeningen. Zowel in kleur als zwart-wit en ik heb een voorliefde voor de zentanglestijl, vanwege het ontspannende element tijdens de totstandkoming.

Verder teken ik erg graag met pastelpotloden. Dit materiaal is bijzonder geschikt voor het tekenen van huisdieren.

Erg populair en veel op bestelling gemaakt, zijn de beschilderde stenen. Leuk om cadeau te doen, ter herinnering aan iets of iemand, of gewoon voor de sier.

ACRYLVERF EN MIXED MEDIA

Naast stenen beschilderen, schilder ik ook op muren/objecten, canvasdoek en papier. Vanwege het tijdrovende element, leef ik me vooral uit op art-journals en andere boekjes waarin ik kleine tafereeltjes schilder. Hoewel ik olieverf niet schuw, werk ik het liefst met sneldrogende acrylverf. Voorbeelden daarvan vind je op deze website en op mijn instagrampagina.

Ik beleef erg veel plezier aan mixed media. De naam zegt het al: het toepassen van verschillende materialen in één werkstuk. Met name vanwege het verrassende element, is dat een techniek waar ik veel voldoening van krijg.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

Zoek je iemand die zich heeft gespecialiseerd in één stijl, techniek of materiaal, dan ben ik misschien niet de juiste artiest voor jou. Ik vind teveel leuk en vind het jammer om mezelf te beperken tot één richting. Zoek je een alleskunner die niet alleen tekentalent, maar ook inlevingsvermogen heeft? Dan zit je bij mij goed.

Ik maak, met nagenoeg ieder materiaal:

  • Beschilderde stenen met daarop jouw dierbare(n), huisdier(en), vakantiekiekje etc.
  • Muurschilderingen (alleen in omgeving Houten (Utrecht))
  • Illustraties voor jouw boek, magazine of ander project
  • Portretten
  • Huisdierenportretten
  • Thematische mixed media, passend bij jouw smaak, stijl, inrichting etc.
  • …wat je maar kunt bedenken (uiteraard in overleg)

KENNISMAKINGSGESPREK

Als ik mijn ‘tekstschrijverspet’ opzet, is het belangrijk om goed te luisteren naar wat de klant wil. Ik hecht veel waarde aan goede communicatie en prettig contact, voordat ik aan een opdracht begin. Voor tekenopdrachten is dat contact nóg intensiever en persoonlijker, omdat daarbij vaak een emotionele lading aanwezig is.

Voordat ik voor jou ga tekenen of illustreren, zullen we eerst uitgebreid contact hebben en dat zet zich dan regelmatig voort gedurende de opdracht.

Kijk gerust rond in mijn portfolio. Je vindt voorbeelden via de submenu’s. Overtuigd? Mail me voor meer informatie of vraag direct een kennismakingsgesprek aan.

Het eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.