Wat is een SEO-tekstschrijver?

Wat is een SEO-tekstschrijver? De naam zegt het al: het is een tekstschrijver die SEO-proof teksten schrijft. Oftewel teksten die voldoen aan de SEO-norm. Tegen de tijd dat je op zoek bent naar een SEO-tekstschrijver of SEO-copywriter, ben je hoogstwaarschijnlijk al op de hoogte van de betekenis van de term SEO. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal ik het even kort uitleggen.

Wat is SEO?

SEO is een afkorting, die staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat je de content op je website optimaliseert, met als doel hogere posities te krijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoe hoger jouw website scoort op relevante zoekwoorden, des te groter is de kans dat mensen jouw website vereren met een bezoekje. Dit kost je geen geld, tenzij je het schrijven uitbesteed.

Er bestaat ook nog SEA, wat staat voor Search Engine Advertising. Hiermee worden de betaalde advertenties bedoeld die bovenin de zoekmachineresultaten verschijnen.

Waarom een SEO-tekstschrijver inhuren?

Ik ben zelfbenoemd SEO-tekstschrijver. Waarom zelfbenoemd? Hoewel ik diverse opleidingen heb gevolgd op gebied van het schrijven van webteksten en SEO, zit daar geen officiële titel aan vast. Iedereen kan SEO-teksten schrijven. Het zelf schrijven van een SEO-proof tekst is niet moeilijk. Je hebt maar een paar dingen nodig:

 • Een computer met een (online) tekstverwerkingsprogramma;
 • Een foutloze taalbeheersing;
 • Enig schrijftalent om een aantrekkelijke tekst te schrijven;
 • Kennis van SEO-regels, hierover is van alles te vinden op internet, tot en met handige SEO-tools en plugins voor je website aan toe.

Als het inderdaad zo eenvoudig is, waarom zou je dan een SEO-tekstschrijver inhuren? Het antwoord is eenvoudig: tijd- en dus geldbesparing.

Eigenlijk zijn de termen SEO-tekstschrijver of SEO-copywriter een beetje misleidend. Het doet vermoeden dat je te maken hebt met een SEO-specialist. Een SEO-specialist heeft zeker ook kennis van zaken als het gaat om teksten schrijven, maar gaat met zijn of haar kennis veel verder dan dat.

Goed op de hoogte van SEO

Zelf ben ik zeker geen SEO-specialist, zoals bijvoorbeeld Optimus Online. Het tekstschrijven is voor mij een parttime dienst, die ik naast mijn beroep als kunstenaar aanbied. Simpelweg omdat ik al jaren met veel plezier professionele teksten schrijf voor anderen en niet zie waarom ik daarmee zou stoppen, enkel omdat ik mij ook heb ontwikkeld op gebied van beeldende kunsten.

Om die reden zorg ik dat ik goed op de hoogte blijf van ontwikkelingen op gebied van SEO, maar ook niet verder ga dan dat. Mijn tarieven zijn daar ook naar.

Tekstschrijver

Wat je krijgt van mij als SEO-tekstschrijver?

Wat kun je verwachten als je mij inhuurt als SEO-tekstschrijver?

 • Mijn teksten zullen vrij zijn van stijl- en taalfouten;
 • Ik houd van prettig leesbare teksten;
 • De inhoud is afgestemd op de doelgroep;
 • De teksten zijn zo geschreven dat de zoekterm goed in de tekst is verwerkt, zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid;
 • Ik houd mijzelf goed op de hoogte van ontwikkelingen op SEO-gebied;
 • Mijn diensten zijn heel betaalbaar;
 • Prettige communicatie en goed onderling overleg;
 • Geen addertjes onder het gras.

Wil je graag tijd en geld besparen op het schrijven van SEO-teksten? Besteed het dan uit. Ik help jou graag verder.